čtvrtek 3. března 2011

NEWS: Last Evo


Mitsubishi hlasi konec legendy. Asi tak by se dala shrnout informace, kterou prozradil pri rozhovoru pro Autocar na zenevskem autosalonu produktovy reditel mitsubishi Gayu Eusegi. Mitsubishi konci s vozem, ktery se stal postupem casu etalonem ve sve tride a ktery bojuje v ruznych generacich na tratich rally uz od roku 1992. Tehdy totiz nahradil lancer evo I dosluhujici Galant VR-4 ve svetovem rally sampionatu.

A duvod ukonceni vyroby? Hybridy. Eusegi nastinil budouci fylozofii automobilky, ktera se hodla zacit specializovat na mala elektricka auta. Tim padem, take mitsubishi opousti motorsport jako celek. Jedine ze by se zacali jezdit zavody vozu s elektrickym pohonem. Takze si uzivejte Evo X, je to posledni bojovnik ze sveho druhu.

2 komentáře:

  1. hm celkem škoda,je pravda že to poslední EVo už se mi moc nelíbilo... předpokládám že Subaru do hybridu moc nepujde a zůstane u Imprezy.

    OdpovědětVymazat
  2. no co sem videl studii posledni imprezy, tak me taky moc neuchvatila, ale udajne by se dalsi ostre auto od subaru uz nemelo jmenovat impreza ale STi. takze snad neslo o studii rally vozu. Ale osobne v soucasnosti vkladam nejvetsi nadeje do FT:-)

    OdpovědětVymazat