čtvrtek 3. března 2011

CAR LIFE: Goodbye Honda-club.cz


Ne jenom blogem ziv je clovek, takze asi kazdy z nas se pohybuje taky na ruznych automobilovych internetovych forech. Ja se uz radu let pohyboval na ceskem foru o hondach, krome jineho. O to vic me mrzi, to jak to na tomhle foru nakonec dopadlo. Z fora se stala reklamni plocha, temata o autech vystridal pokec o blbostech a rada starych dobrych clenu uz prestala byt uzivateli fora. To vse vedlo k postupnemu upadani fora a nova pravidla, ktera se ze zacatku zdala byt jako dobry krok, tomu rozhodne nepomohla a moderatori zacali uradovat na plno. Posledni kapkou, kdy pretekl pomyslny pohar trpelivosti bylo smazani jednoho z mala automobilovych temat, kde se porovnavala honda crx del sol a mazda miata. Na muj nasledny prispevek s dotazem proc tomu tak bylo, nebylo odpovezeno a prispevek byl smazan. Takhle si opravdu nepredstavuju fungovani verejneho internetoveho fora o autech a to me tedy vedlo k definitivnimu ukonceni cinnosti na foru honda-club.cz. Nicmene i tak bych chtel starsimu foru podekovat, protoze sem tam poznal radu dobry lidi s inteligentnimi nazory. Diky Winie.

31 komentářů:

  1. nějak jsem nesledoval jaké foto smázli, ale některé chování moderátorů (spíš jednoho) je někdy opravdu zarážející. Každopádně doufám, že Honda ještě nějakou dobu uůstane u tebe v garáži:)

    OdpovědětVymazat
  2. honda zustane. to se neboj. skoncil jsem jen s honda clubem;-)

    OdpovědětVymazat
  3. pratele ti zustanou a to je to co se pocita ;) az to pujde do haje, tak bude jiny forum ;) tak to v zivote byva.
    zdravi bitkar

    OdpovědětVymazat
  4. Bohužel, s H-C to jde poslední dobou vážně od 10 k 5.. všímá si toho dost lidí a dost lidí to štve. Nechci ukazovat prstem, ale hlavní podíl na tomhle má hlavně jeden z modů s nickem cr.ma.n aspoň tak to vidím já.

    Generic

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to vidí spousta lidí, ale spousta jich se nechce pouštět do sporů, protože stejnak to vždy "ti nahoře" nadhodí jak jim ubližujem a že my jsme ti špatní, protože když se ozvem když se nám něco nelíbí tak jsme napadnuti že rozvracíme club a děláme bordel. Logické že? V tématu které to odstartovalo nebylo ještě nic tak na štíru aby se to muselo zamykat a stačilo třeba jen napsat pokud se jim něco nezdálo pouze at se to tam třeba trochu klidní nebo bude lock, místo toho používají tyto agresivní postupy, které jsou akorát pro ně pracnější než kdyby nás jen varovali , protože pak to logicky vyvolá to co to vyvolalo a pak se hrozně diví že se lidi bouří. Bohužel spousta lidí chce vidět dve tváře mince, ale jak si přečtou jejich ublíženou stranu, automaticky ji berou jako tu správnou a fakta je už nezajímají. 665+1 mě pak napadne že kvuli takovým jako jsem já , Raven , Winie atd odchází z klubu ti nejlepší lidí a moderátořo ale sranda je že ti co odešli tak nevím že zrovna s nima jsem kdy měl nějaké vážnější problémy a považoval jsem je za rozhodně kvalitnější správce za kterých bylo forum příjemnější. Docela paradox. Práce moderátorů je důležitá a kolikrát nedoceněná, ale jak máme docenit to co kolikrát tak agresivně provádí... Mým zájmem rozhodně není rozvracet klub, to at si laskavě uvědomí protože tím že řeknu pravdu jak to je a že se se mnou ozvalo dost lidí takže asi neplácám do větru, tak se snažím pouze aby se na klubu jednalo víc lidsky, tu nepříjenou atmosféru neděláme my. Stačí se zamyslet a né se pouze dívat jednostraně. Mým názorem co projevím na foru, tak s ním tak maximálně může někdo nesouhlasit, tím nerozvracím klub, diskuze nejsou jen o jednom názoru, ale když někdo někomu docela nesmyslně zamče téma, maže fotky a podobně, to daleko víc přispívá k nepokojům a rozvracení fora. Neříkám že jsou všichni stejní, jsou tam skvělí moderátoři + 665+1 co zaslouží velké poděkování o to co s forem a klubem dokázali a nikdo není dokonalý, ale jsou tam i tací co místo aby třeba přiznali chybu, nebo se zachovali lidsky se chovají že to připomíná jak kdyby si myslli že jim vše patří a můžou každého umlčet když náhodou by se něco mohlo říct proti nim. V tomto případě se nic z toho nemuselo stát, vše se dalo v klidu vyřešit, ale místo toho vzniklo zamykání, mazání a pak klube div se že se ozve tolik lidí.

    OdpovědětVymazat
  6. Hengesy, podle čeho soudíš,že máš pravdu? Nicméně máte možnost kandidovat do rady, páč jste mě dostatečně otrávili a končím. Předveďte, jak se to má dělat nebo na to nemáte odvahu? Hellborn

    OdpovědětVymazat
  7. tak a mam ban, kuciiii :D a uz tam na to seru. Henges to napsal pekne. Dneska byl dalsi flame, Raven zacal, ja se pridal, oba nejdriv omezeni na 3 prispevky denne (po skonceni flamu se priritil 666 uplne zbytecne a namasiroval si ego) a pak permban od davera. Totalni totalita. Kde neni opozice, neni svoboda. A citat, ze s tebou muzu nesouhlasit, ale udelam vse proto, abys mohl vyslovit svuj nazor, taky neznaj. Diskuze na ktery se nesmi diskutovat, tj. oponovat. Jen jeden spravny nazor je povolen. Je mi na bliti z toho, kdyz zavzpominam jaka to byla parta lidi a jak to kdysi fungovalo. 666 rekne, ze jsou na foru tisice lidi a my jsme jen par buricu a tak si to oduvodni. Pritom pravidelne tam pisou furt ty samy a tech je par desitek. Bez nich to forum umre. Maximalne tam zustanou lidi bez vlastniho nazoru a mozku a dle toho bubde vypadat uroven. Vzajemne si taky protirecej, najednu stranu chtej prestiz a kecat jen o hondach a na druhou stranu tam zakladaj topiky o nicem, urzne neeticky apod. No nic, jedna era konci, jina zacina. Kam chodite na jiny fora? ;)
    --- bitkar

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlas, na fóru aktivně přispívá cca 100lidí? Zbytek čtenáři, nebo jen přijdou, regnou se a jdu pryč...

    OdpovědětVymazat
  9. Bitkar: :) jj uz jsem to zjistil ze vas odrizli. Tak se to dela s tim kdo nejede jednim smerem. Stejnak v nejlepším vzpomínám ještě na forum hondaclub bez pomlčky kdy tam bylo ještě dost lidí, ale to byly moje začátky tak na to člověk vzpomíná jinak.
    Proč se nezaložilo vlákno ohledně stížností atd a mohlo se to řešit tam, ale nač něco řešit když jedna strana nemá takovou potřebu, ale jen mazat aby se vše uklidnilo a utichlo. To není přístup ke zlepšení fora.
    Hellborn: píšu tak jak to vídím a věř že takových lidí je dost, jen se nechtějí pouštět do rozepří. Ozvalo se tam toho dne dost lidí ale vše bylo smazáno. Někteří mávnou rukou a raději to neřeší když vidí že to stejnak nema smysl. Nadávat můžu i na policii když něco uděla blbě, ale pracovat k nim nepujdu abych jim to ukázal. Navíc jsme si dovolili nesouhlasit a obořit se proti moderátorum atd tak jít to ted dělat do "nepřátelského území?"... Vyslovit svůj názor v diskuzi je naprosto běžná věc a kvuli tomu jen tak nějakej moderátor neodejde nebo se neotráví. Jiná věc je když ten názor má už víc lidí , pak věřím že už to člověka může otrávit, ale pak už na tom něco asi bude a ukazuje to že je neco v nepořádku když neprudí jeden, dva ale ozve se už skupinka. Pak není na místě nastartovat mazací obranu a vše uhladit, ale nad věcí se zamyslet. To že to proberou moderátoři to je absolutně bezpředmětné, mají na věc jeden názor, logicky stojí při sobě a když jeden něco řekže že to bylo tak a tak tak je rozhodnuto. Lidi na foru prostě nemají slovo. Moderátoři jsou taky jen lidí a nejsou neomylní, ale jde o to že když se stane omyl třeba tak se to neřeší, protože my nemáme podle pravidel co mluvit o tom co moderátoři udělali, prostě drž hubu a pokračuj. A díky tomu vznikaji tyto rozepře. Moderátor udělal krpu ( v poho mohlo se to vyřešit) ale ne, jak se to začne řeši a to ještě ve slušnosti tak hned lock, mazání atd s tím že to je utok na moderátora a porušení pravidel atd a pořád dokola. Vím že to není snadná práce kolikrát, ale chovat se lidsky a ne se tam k lidem chovat kolikrát jak ke stádu to se mi nelíbí jak ostatním.

    OdpovědětVymazat
  10. Dívám se Bitkař s Ravenem doživotní BAN? Hmm... co na to říct? Je to smutné co se stalo s klubem...

    OdpovědětVymazat
  11. Bohužel každá tak velká komunita potřebuje pevné vedení. Nejde ani tak o to kolik kdo příspěvků vytvořil, ale jakou ty příspěvky mají kvalitu. Jedna kvalifikovaná rada, dá mnohem víc než dlouho-sáhlá debata jestli je lepší žlutá nebo zelená čepička ventilků. Role moderátorů není lehká a lidi jako CRXman, Hellborn nebo Sopťa zasluhují úctu za svoji dlouholetou práci ve světě Honda-clubu stejně jako King, JardaBar, Fox a Yenda za založení této komunity. Bohužel si většina lidí neuvědomuje, že svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda toho dalšího. Což znamená omezení demokracie jednotlivců, kteří mají sice maximum příspěvků, ale svým projevem ať už úmyslně nebo neúmyslně odrazují nebo urážejí další zájemce o aktivní účast na dění okolo webu honda-club.cz. Stejně tak i moderátoři asi občas chybují a není v jejich silách vše rozhodnout naprosto správně.
    Já nechci nad nikým vynášet soudy, ale někoho napadnout je strašně jednoduchý, ale něco dělat pro ostatní a dělat to zdarma a dlouhodobě jako www.hondaclub.cz nebo www.honda-club.cz není jednoduché a stojí to spoustu práce. Zkuste se nad tím zamyslet. Hezký večer všem.

    OdpovědětVymazat
  12. Však já s Tebou více méně souhlasím Anonyme :) Taky jsem to psal že spousta z nich zasluhuje řádné díky, taky s většinou nebyly nikdy žádné problémy až na některé jedince se kterýma se pořád něco řeší. Zde je krásný příklad pevného nasazení pro klub. Je uplně jedno co se stalo a občas děje, protože vykonávají tak skvělou práci pro klub nemůžeme vyjádřit svůj neouhlas se špatným chováním. Rozdíl na obou barikádách je ten, že my víme co kdo pro klub udělal a jsme jim za to vděční jako všichni (mimochodem o bezpomlčkovém klubu a zakladatelích se zminuješ proč? to byla nejlepší era a na tu nemám nic co bych řekl ve špatném), a když se někdo chová neslušně a dostane kartu tak to většinou chápe protože ví co udělal. Nelíbí se nám ale ta nadřazenost některých moderátorů, nesmyslně něco smažou a místo odpovědi mažou dál a rozčilují čím dál více lidí. A ten rozdíl u vedení klubu je ten , že když někdo udělá chybu, tak si max řeknou že chybovat je lidske a tím to hasne. S nikým se o tom nebudeme bavit, bud to ututláme, nebo umlčíme ty kterým jsem ukřidili místo aby jsme se jim třeba podali vysvětlení či se dohodli.
    My jsme se nad tím pozamýšleli dost. Píšeš že je jednoduché někoho napadnout, ale nikdo si neuvědomuje a hlavně nechce že my se jen bráníme proboha. My bezdůvodně nikoho nenapadáme jen tak pro zábavu, ale z nějakého důvodu, nad tím se ale vedení nezamyslí a o to jde. Tobě také hezký večer.

    OdpovědětVymazat
  13. Nelíbí se nám ale ta nadřazenost některých moderátorů, nesmyslně něco smažou a místo odpovědi mažou dál - to si vyřiď s dalšími uživateli, kteří za smazání uměli akorát nadávat a vést několikadenní "rozhovory" o své pravdě. Když byla snaha o vysvětlení, tak jí téměř nikdo neocenil, teď se nevysvětluje a zase ěpatně? Tak co bys chtěl?

    A ten rozdíl u vedení klubu je ten , že když někdo udělá chybu, tak si max řeknou že chybovat je lidske a tím to hasne. Jaké chyby máš na mysli?

    mimochodem o bezpomlčkovém klubu a zakladatelích se zminuješ proč? to byla nejlepší era a na tu nemám nic co bych řekl ve špatném. Protože se nikdo o nic nestaral? Tam sis mohl nadávat a hádat se s každým,jak jsi chtěl... A od té doby má hondaclub pověst hádavých puberťáků, kterou se dosud nepodařilo napravit... Nad tím ses taky zamyslel?

    Hell

    OdpovědětVymazat
  14. hellby proc proste nemuzete rict, ze v tomhle pripade moderatori fora selhali?

    OdpovědětVymazat
  15. V čem selhali? Že zamkli téma,kde se nic neřešilo a jen se hádalo (bitkar to nazval "hospodkou diskuzí", má pravdu, ale osobně do třetí cenový,kde padají dotazy ohledně docházení argumentů a touhy po fyzickém kontaktu, nechodím.) a posléze uzamkli stěžovací témata? Že to nevysvětlili Tobě? Založils to téma? Zakladatel tématu dostal vysvětlení zamčení od moderátora v SZ.

    OdpovědětVymazat
  16. mozna by nebylo od veci se podepsat. Tak v tom pripade jestli si pripadate jako neco nad nama, tak to sorry, ale ja osobne od treti cenovy klidne zajdu a nemam s tim problem. uz mi do toho nic neni, ale muj nazor je ten, ze podle tehle reakci je na case vymenit moderatory a nedelat s tim kina.

    OdpovědětVymazat
  17. Nikdo si nad nikým nepřipadá. Jediný,co se požaduje, je slušný chování,bez napadání ostatních. Nenapsal jsi v čem podle Tebe moderátoři selhali. Musím říct, že když jsem se vrátil a četl to,tak se mi z dost lidí udělalo zle. Psal jsem to já. Jinak je moc zajímavý,že na jiných forech si někteří stěžovatelé nějaké OT nebo napadání nedovolí,ale na h-c ano...

    Hell

    OdpovědětVymazat
  18. dobre tedy. selhani moderatoru podle me bylo hlavne ve zbytecnym smazani tematu. Vzdy se to delalo tak ze nejdriv lock s vysvetlenim a pak bud otevreni nebo smazani. Tady bylo rovnou smazano, ale pritom dalsi temata byli nejdriv zamcena a az po nejake dobe smazana, to smazani fotky v HD probehlo taky bez nejakyho vysvetleni(ackoliv jsem byl tim kdo ji vlozil, tak se mi vysvetleni, pripadne varovani nedostalo) vecer mi pak daver na qipu napsal ze pry jsem porusil pravidla a zneuzil honda dnes - OK mel bych dostat varovani a rozhodne bych se nezlobil - je mi to fuk. Nasledne se zacala obevovat temata vztahujici se k propukle mazaci manii moderatoru, ani na jedine se nedostalo odpovedi a vsechna byla smazana. tim jste nastvali hromadu lidi. slo jen o to napsat par vet proc bylo puvodni tema smazano. V tomhle ja vidim selhani moderatoru. Myslim si ze omluva uzivatelum fora by byla na miste.

    OdpovědětVymazat
  19. Psal jsem to už výš: Dřív se vyvětlovalo a trvalo to obvykle pár dní pos SZ a mailech s nulovým výsledkem,protože svou pravdu si holt každý brání. S ohledem na tohle a to,že to moderátory akorát otravovalo a díky tomu skončil Minor,Dark a další (já končím kvůli zhnusení), se uvedlo,že se vysvětlovat nebude a tyhle témata se budou mazat. Zas je to špatně? Co jsem koukal na jiná fora,tak tam je v pravidlech, že se maže příspěvek nebo i uživatel bez udání důvodu a všichni drží hubu. Ale na H-C ne... Tam si dovolují remcat na cokoli. A bohužel to musím říct - drtivá většina jsou uživatelé. Členům postačilo vysvětlení, které padlo v jenom tématu (pravda v době,kdy to bylo v sekci pro členy) a někteří odsoudili i Tvou stěžovací fotku.

    Hell

    OdpovědětVymazat
  20. Když se vrátím na začátek. Zrušené téma delsol vs. mx5 To téma bylo ABSOLUTNĚ v pořádku. Nevím že by jsem se tam s někym napadl. Trochu možná vášnivější debata , ale žádné nadávky a výhružky. Řešila se spotřeba, vlastnosti aut atd. To je téma které je na místě daleko víc něž desítky stupidních témat co tam jsou. Pupu tam pak založí téma jak se kdo blbě vyjadřuje. To je fakt kvalitní téma o autech a přímo od admina.
    Pak píšeš něco o jiných forech. To je taky sranda protože jsem se pohyboval na více forech za nějakej ten rok a nikde jsem se nesetkal že by byly nějaké problémy pořád takhle s tím že by si lidí stěžovali na mazání a peskování od moderátorů. Pořád se oháníte kvalitou fora. Na sraze či jinde je každej sám sebou +- ale na foru musí být každej nažehlenej a chovat se přímo předpisově to tak kolikrát vypadá.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj kluciii :) Kdy bude Renocar? :)

    Miki

    OdpovědětVymazat
  22. Ano, Hengesy, na jiných forech si lidi nestěžují, protože by je moderátor hned vybanoval. To jsem si taky za pár let brouzdání na netu všiml. A téma o MX-5 v pořádku nebylo, to si myslíš akorát tak Ty... Ano,chceme,aby se na foru chovali lidi slušně (bohužel se spíš chovají slušně na sraze, protože nejsou schovaný za klávesnicí). Ale to je fuk, buďte dál ublížený.

    P.S. Winie: Ty jsi upozornění nedostal,protože jsi tu fotku založil a máš znát pravidla. Téme o mx-5 nic neporušovalo, proto bylo zakladateli podáno vysvětlení.

    Hell

    OdpovědětVymazat
  23. dobre hellby, ja tedy znam pravidla, tim padem sem mel za zneuziti honda dnes dostat varovani. A proc jste to tema smazali kdyz teda nic neporusovalo? co se tyka jinejch for, tak s tim co pises ty, jsem se setkal na jediny foru. a to je plny deti mladsich 15ti let(forum o modelech), ty opravdu musim admini vychovavat, takze jsou tam pravidla opravdu dost tvrda, ale nas starsi to akorat obtezuje

    OdpovědětVymazat
  24. A další slovíčkaření... Pokud to chceš po lopatě,tak založení tématu o mx nic neporušilo, vývoj tématu je věc jiná. Dobře, navrnu ještě přitvrzení ohledně těch varování... :-))) Jo, souhlasím,že je to pro dětí mladší 15, ale bohužel se tam tak dost lidí chová. Tak co s těma starýma/mladýma, když neumí diskutovat slušně?

    Hell

    OdpovědětVymazat
  25. jenze zakazovanim to dovedete, tam kam to vedete ted. otravite ty "dospely" lidi co to forum delali cim bylo.

    OdpovědětVymazat
  26. Opakovaně: Vysvětlování mělo NULOVÝ účinnek a korát otrávilo moderátory. Takže co s tím,když dobrý slovo nepomůže? Podle našich informací tam ty lidi nechodí právě proto,že se tam někteří chovají jako děti. Ale lepší se to. :-) Nikdo nic nezakazuje. Že to tak vnímáš je tvůj subjektivní pocit.

    OdpovědětVymazat
  27. Fuck off TDI, kluci mají pravdu, dřív to mělo koule, teď to jde do háje ...

    Miki

    OdpovědětVymazat
  28. Přečet jsem si blog článek. To je přeháňka zas - vazne to tak je? pak se nediv, ze lidi, kteri tvori forum, nakrknes. Reklamní plocha (z ceho se vychazi? je to pouze uvodní stranka a méně než 5% plochy), pokec o blbostech (coto? z posledních 40 témat max 2-3 mimo hondu tzn méně než 5%) a moderátoři odcházejí (protože jsou právě znechuceni neustálým vysvětlováním a ospravedlnovanim se). Všechno vám to můžu napsat z první ruky, neboť celý forum jsem postupně daval do kupy se všema, ktery jsou jmenovani v tady v komentarich ... nejvetsi duvod odchodu nebo pauzy jsou prave neustale dohady a obhajovani, co kdo udelal a proc. Bohuzel moderatorsvi nejde dat jen tak nekomu na vyzkouseni, abyste si to ozkouseli na vlastni kuzi. Pevne verim, ze byste vsichni zmenili nazor, kdybyste poznali, co vse to obnasi. Henges pise, ze to neni jen jeho nazor a mnoho lidi souhlasi, jen to nepise. Ja (my) dostali prave mnoho zprav a ohlasu, ze tohle by stacilo a ze je potreba radikalne zasahnout. Osobne bych tak prisnej nebyl, ale jakmile 90% prispevku uzivatele je neustale stezovani, rady jak od spasitele sveta (bitkar), jina volba uz pak neni. Pak jsem cet vsechny mozny prispevky, texty, ale jen nic krom emoci tam neni. A Raven, neznam ho a dockal jsem se akorat osobnich urazek a nesmyslu. Proc, dostal 3 prispevky na den, aby tam prave furt nepsal jak je vsechno nahovno nahovno a nahovno. To staci preci jen jednou, ne ? pak se muze venovat necemu prinosnejsimu...

    Pisete vsichni o Pepovi Crxmanovi, proc nenapisete rade mail ? nebo soukromou zpravu ? Kdyz jste tak konkretni, co jste pro to udelali, myslite si, ze bysme to neresili ? To se hodne pletete v tom pripade.

    Dal jsem se taky docet, jak je to vsechno naprd ted. Nesouhlasim, po dlouhych letech je zas uzka spoluprace a sjednoceni s hondaclubem.cz, Honda Vysočina a spousta lokalnich a mensich skupin. Navstevnost se zvysuje, informaci, ktery lze nalezt taky. Lide jako Dark, Monty, Dany se vraceji... honda-club neni zadluzen, transparentni ucet, evidence clenu, spousta kontaktu, vse uz je dostupne pro vsechny...

    Jenze neni cas to ani napsat, nebot se clovek musi neustale obhajovat. To by mohl prave psat Crxman, jen mit tu chut asi ?

    všichni máte moje icq, kdyz budu dostupnej, muzem to spolu probrat, abyste taky videli druhou stranu mince ...

    665+1

    OdpovědětVymazat
  29. to je zas blabol... furt ty samy kecy. Poplacej se po rameni.

    -bitkar

    OdpovědětVymazat
  30. :) to nejsou blaboly, to je skutecnost. btw. videls kolik lidi uvitalo, ze uz nemusi cist ty tvoje pindy ...

    665+1

    OdpovědětVymazat
  31. Bitkar: A co jsi mimo keců předvedl Ty?

    I mírumilovný Minor uznal ban za zasloužený...

    Hellborn

    OdpovědětVymazat