čtvrtek 30. prosince 2010

CAR LIFE: Balance

Tak je tu konec roku a to primo vybizi k balancovani nad prave koncicim rokem. Pro me vsechno zacalo uz pred sezonou a to v unoru, kdy sem se konecne dockal poznavacich znacek na miatu a uz zbyvalo jen cekat na idealni pocasi bez snehu a soli.

První ochutnávka motorsportu v roce 2010 prisla 20. brezna, kdy byl jarni den otevrenych dveri na automotodromu v moste, kde sem se prohanel jako spolujezdec v lojzikove ceru a adamkove civicu. Pak jsme se z Mostu presunuly do brezna u loun, kde se konal tradicni sprintersky sraz brezno v breznu. Tady jsem jeste mameni okruhu odolal, hlavne z duvodu hur fungujicich brzd:-D.

Pak sem i ja konecne zacal trosku blaznit s miatou a litat po okoli v ty dobe jeste s ruzovejma kolama. v tehle dubnovych dnech sem zjistoval ze ta 1,6 v miate neni fakt tak usporna jako se rika. Nicmene mi to nebranilo brazdit okresky severnich cech.

No a prisel kveten a zavody v driftu na autodromu v Moste, kde kluci z dorifto garage poprve predstavovali svoji S14,5 s RB26DETT z GT-R skylinu, kterou zdarne dokoncili po importu z japonska a Krystof se s ni poprve poradne prohanel po okruhu. Bohuzel se objevili lehke porodni bolesti.

Konwas, taky tuhle sezonu konecne doladil svoji octuli, tak sme rovnou vyblejskly naky fotky, zkusil taky jedno kolo v tuning cupu, nicmene poznal jak to tam chodi. Tak si to zas rychle rozmyslel, ale aspon ho to dostalo spolu s autem a mejma fotkama do casopisu autosport tuning, kde byla pomerne rozsahla recenze. Ta mu urcite pomohla pri podzimnim prodeji octy do jiznich cech. Snad tam bude slouzit novemu majiteli dobre.

V mojem vozovym parku taky doslo k velky zmene. Muj milovanej EK style civic dostal novej kabat. Kluci mi ho vyvarili a nalakovali do puvodniho odstinu laku racing yellow. Ja sem pak vymenil zadni tlumice, kompletne natrel podvozek a ramena. A ve finale sem uspesne bez ztraty kyticky absolvoval prisnou legalni STK. Civousek od ty doby pevne a spolehlive slouzi a ja mu za odmenu dopral novou garaz.

Cerven byl celkove na autoakce docela bohatej. Dvacateho probehnul v sosnovy na autodromu dalsi drift day. Tady uz prohanel i Ryba svoji ITB miatu a od slov odborniku se dockal, sice ne osobne, velky pochvaly. Pristi sezonu to urcite bude jeste vetsi parada. Tady bohuzel neprosel kvalifikaci a jeste to odnesl predni lip. Ale zarucene to bylo spolu s vrtasovim horicim dvoukilem nejstylovejsi vozitko.

V cervenci sem ja taky chytil konecnej setup miaty pro probihajici sezonu. Poridil sem BBS mahle, nechal sem je vylestit a nalakoval stredy do barvy auta. Navic sem jeste vymenil ulozeni tlumicu, za ulozeni z NB. Takze sem i finalne nastavil podvozek.

Pak sem se i ja dockal svoji premiery na okruhu, kde jsem patricne prohnal miatku. Dokonce sem si na to i sehnal sliky a lehky kola, ktery sem tam prezul a pocital sem s tim, ze se budu celej den prohanet po okruhu. Nicmene plany prekazila vodni pumpa, takze se mi po treti jizde auto obstojne pocuralo a cesta domu byla mozna i vetsi dobrodruzstvi nez samotny blbnuti na okruhu. S Lojzikem sme staveli kazdejch 10km na kontrolu vody a teploty motoru.

Po blazneni v sosnovy uz sem se moc neprojel. Nejen ze sem nechtel pokouset stesti s motorem a vodou, ale hlavne miatka putovala na vyvareni. Tam stravila dva mesice a kluci se predvedli. Podlaha je vyvarena dokonale spolu s prahama, navic vse perfektne zalakovali. Horsi to bylo jen s transportem v pulce prosince a dvaceti centimetrech snehu. Takze sme osedlali santa Fecko, za ktery sme hodily podval a miatu jsme prevezli na podvalu do garaze. A tim pro me letosni sezona skoncila. Pristi snad bude jeste lepsi a bez technickych problemu. To samy preju i vam ostatnim petrolheadum do novyho roku.

Timto se s vama pro letosni rok loucim a doufam budete dal sledovat blog i v pristim roce. i kdyz to ted v lednu bude asi bida. Tak stastnej novej rok;-)

2 komentáře:

  1. Krásnej příběh. Miatka na příští sezonu bude jako nová, tak to si ji musím někdy přijet prohlídnout abych věděl jak to má vypadat. Tak snad ten další rok bude bezproblémovej, aby sis ji mohl po zásluze užívat.

    OdpovědětVymazat
  2. no snad jo. nejaky plany jsou. uvidim jak pujde podnikani, treba budu po sezone poradne nafoukanej:-D

    OdpovědětVymazat